Käytännöt

Tuntikäytännöt, opiston tilat ja turvallisuus


Musiikkileikkikoulun tavoitteena on herättää lapsissa myönteinen asenne musiikkia kohtaan ja avata kanavia musiikilliselle ilmaisulle. Tunneilla ei korostu opettaminen vaan lapsille luodaan tilaisuuksia elämysten ja oivallusten syntymiselle. Toiminta on tavoitteellista musiikkikasvatusta, joka etenee spiraaliperiaatteella lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen huomioon ottaen.

Perheryhmät 0–3 v.

Perheryhmissä lapsen valvominen kuuluu omalle aikuiselle. Aikuisten toivotaan leikkivän ja toimivan tunneilla lapsen mukana ja tukena. Jos lapsi ei malta keskittyä toimintaan, voitte lempeästi yrittää houkutella häntä mukaan kulloiseenkin hetkeen. Muistattehan houkutella kuitenkin niin, ettei muun ryhmän toiminta häiriinny. Jos lapsi lähtee vaeltamaan, menkää perässä. Itkevää lasta on hyvä tyynnytellä hetkinen luokan ulkopuolella, sillä itku voi tarttua helposti muihin lapsiin. Joillekin lapsille ryhmään totuttelu voi viedä aikaa – annetaan aikaa kaikille. Toimintamme on suunnattu aina tietylle ikäryhmälle, joten eri ikäisten lasten säännöllinen mukanaolo ei ole toivottavaa. Sisarukset voivat kuitenkin ennakkoon sovituissa erityistapauksissa olla mukana, jos se ei häiritse tunnin kulkua.

3-vuotiaasta alkaen
Totuttelemme nyt käymään muskarissa ilman aikuista… Varauduttehan kuitenkin olemaan alkusyksystä tarvittaessa mukana siihen saakka kunnes lapsi jää mielellään yksin muskariin. Tässä vaiheessa vanhempien tuki on erittäin tärkeää niin lapsille kuin opettajallekin.

Tunneille mukaan
Lapsi tarvitsee muskariin turvallisuuden takia liukumattomat tossut tai jarrusukat. Liikumme, tanssimme ja leikimme laulamisen ja soittamisen ohessa, joten toivoisimme että lapsilla olisi tunneilla liikuntaan sopivat, joustavat vaatteet.

Kulkeminen

Sisäänkäynti musiikkiopistolle on pääovesta Helsinginkadun puolella. Opiston tilat ovat 2. ja 4. kerroksessa. Muiden ovien käyttö on sallittu ainoastaan hätäuloskäyntinä. Pysäköintipaikkoja autoille ei opiston pihalla ole.

Lastenvaunut ja -rattaat
säilytetään rakennuksen oikealla puolella olevassa pihavajassa. Vaunuvaja on avoinna viimeisen muskaritunnin päättymiseen asti. Vaunujen säilyttäminen aulatiloissa tai ulko-oven edessä on paloturvallisuussyistä kielletty.

Ovikoodi

toimii opetusaikoina. Koodinumeron luovuttaminen ulkopuolisille on ehdottomasti kielletty. Opetusajan jälkeen tiloihin kytkeytyy päälle hälytys.

Muita vinkkejä arjen sujumiseksi:
- Ettehän tuo lastanne muskariin sairaana tai toipilaana. Myös käsienpesu/desi on tärkeää, kun tulette muskariin
- Musiikkiopistojen yleisen käytännön mukaan opettajan sairastuessa lukukauden ensimmäistä tuntiperuutusta ei tarvitse korvata.
- Ilmoita lapsenne pitkistä poissaoloista opettajan sähköpostiin.
- Olettehan täsmällisiä tuodessanne ja hakiessanne lasta.

Jatkoilmoittautuminen ja yhteystietojen tarkistus/muutos
Opistolla on käytössä Eepos-oppilashallinta. Sähköpostitse saamillasi tunnuksilla pääset Eepokseen päivittämään yhteystietojasi ja tekemään jatkoilmoittautumisia osoitteessa khmusiikki.eepos.fi.

Hätätilanteet
Jos talossa tulee palohälytys, poistu välittömästi lähintä merkittyä reittiä ulos. Hissin käyttö hätätilanteessa on kielletty. Muutoinkin hissi on musiikkiopiston käytössä vain liikuntaesteisille tms. tai huoltokuljetuksiin.

Vakuutusturva
Muistathan pitää huolta myös vapaa-ajan tapaturmavakuutuksista, opistolla ei ole erillistä oppilasvakuutusta.

Löytötavarat

Löytötavarat ja -vaatteet pidämme aulassa olevassa puuarkussa. Lukuvuoden päätteeksi viemme noutamattomat tavarat kierrätykseen.

Lehdet kiertoon

Jos kotoasi löytyy omassa käytössä jo luettuja lehtiä (erityisesti Aku Ankat ja muut sarjikset ovat suosiossa), voit tuoda ne oppilaiden luettavaksi musiikkiopistolle.

Yhteisön huomiointi

Talomme työskentelijöistä ja opiskelijoista osa on erittäin allergisia eläimille. Pyydämme, ettei koiria tai muita lemmikkejä tuoda opiston tiloihin. Pyydämme myös huomioimaan voimakkaiden hajusteiden aiheuttamat yliherkkyysoireet esim. konserttitilanteissa.

VIIHDYTÄÄN YHDESSÄ!