Oppilasvalintojen kulku

Oppilasvalintaprosessi etenee vaiheittain:

1. Ilmoittautuminen hakijaksi

Huhtikuussa ilmoittaudutaan Eepos-järjestelmän kautta hakijaksi.


2 .Soiva Talo

Toukokuun alkupuolella oppilasvalintojen ensimmäisessä vaiheessa hakija huoltajineen tulee tutustumaan musiikkiopistoon. Iltaan sisältyvät testitilanteen harjoittelu, soitinesittelykonsertti, rehtorin infotilaisuus vanhemmille sekä Soitinkaruselli, jossa on mahdollista kiertää opetustiloissa, tavata opettajia ja kokeilla soittimia.

3. Yksilötestit

Toukokuun lopussa on vuorossa oppilasvalintojen toinen vaihe, johon on annettu henkilökohtainen aika hakijan soitintoiveen ja iän perusteella. Ohjelmassa on rehtorin tapaaminen ja yksilötesti. Rehtorin tapaamisessa keskustellaan mm. hakijan taustasta, harrastuksista ja motivaatiosta. Yksilötesteihin sisältyy erilaisia rytmi- ja melodiatehtäviä hakijan iän mukaan sekä vapaavalintainen laulunäyte. Jos hakija on soittanut jotakin soitinta aiemmin, voi hän myös esittää lautakunnalle valitsemansa kappaleen. Soittotaito ei ole edellytys oppilaaksi pääsemiselle.

Pop-jazzlauluun hakijoita pyydetään esittämään katkelma kahdesta laulusta, joista vähintään toinen on suomenkielinen.

4. Tulokset

Oppilasvalintojen tulokset julkistetaan parin viikon sisällä yksilötesteistä. Jos tuloksista on kysyttävää, voi rehtori Petri Aarnioon ottaa yhteyttä puhelinaikoina.