Nuori soittaa myös Finlandiaa!

Finlandia soi musiikkioppilaitoksissa ympäri Suomen 1.12. klo 18.00

Valtakunnallinen tapahtuma

Torstaina 1.12. 2022 musiikkioppilaitokset ympäri Suomen virittävät soittimet samalle taajuudelle, kun nuoret soittajat esittävät Finlandian samalla kellonlyömällä klo 18. Kyseessä on valtakunnallinen Nuori soittaa! -tapahtuma, joka kokoaa yhteen 37 oppilaitosta, 145 kokoonpanoa ja 1429 soittavaa nuorta. 

Nuori soittaa! -tapahtuman viesti on, että musiikki tuo elämään valtavasti hyvää. Kriisiaikana korostuu, miten tärkeää on vahvistaa lasten ja nuorten osallisuutta. Jokaisella tulee olla oikeus musiikkiin”, toteaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja Minja Koskela. Suomen musiikkioppilaitosten liitto koordinoi tapahtumaa.

Kaksipäiväinen tapahtuma jatkuu perjantaina 2.12. vierailupäivällä. Tuolloin oppilaitosten kokoonpanot vierailevat toistensa luona ja nuoret soittajat esittävät ohjelmistoaan toisilleen.

Omilta musiikkioppilaitosajoiltani muistan, kuinka keskeisessä roolissa musiikin esittämiseen liittyvät jakaminen, kokeminen ja yhteisöllisyys ovat. On tärkeää, että nuoret pääsevät esiintymään toisilleen ja saavat vertaistukea ja rohkaisevaa palautetta ammattipedagogeilta”, Koskela sanoo.

Tapahtuman suojelijoina toimivat kapellimestari Atso Almila, opetusministeri Li Andersson ja Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen. Musiikissa on elämän syvä ilo”, tiivistää Almila.

Nuori soittaa KHMOssa

”Emme vielä itsekään tarkkaan tiedä, kuinka Finlandia toteutetaan meillä”, toteaa rehtori Petri Aarnio. Tule kokemaan se Nuori soittaa I -konserttiin torstaina 1.12. klo 18.00.  Ohjelmassa on  Kitarayhtye Kääk!n ja SelloTornadon esityksiä opiston juhlasalissa. Yhtyeet lähtevät konsertin jälkeen esiintymismatkalle Kuula-Opistoon ja Vaasan museoon.

Perjantaina 2.12. Nuori soittaa II -konsertti järjestetään Annantalossa klo 18.00 alkaen. Esiintymässä on monipuolisesti eri soitinten taitajia. Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja:

045 7877 1787 / Minja Koskela, Suomen musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja
050 511 2266 / Petri Aarnio, Keski-Helsingin musiikkiopiston rehtori