Lauluryhmät

Laajan oppimäärän opintojen lisäksi musiikkiopistoon voi hakeutua harrastamaan musiikkia ja musiikin hahmotusaineita ryhmässä. Keski-Helsingin musiikkiopistossa toimii kaksi lasten kuoroa, Tinttaralla ja Okariina, sekä poplauluryhmä. Myös orkestereihin otetaan tilanteen mukaan opiston ulkopuolisia soittajia. Katso tarkemmat tiedot valikoista. Tervetuloa mukaan!

Poplauluryhmä (Tauolla 2020-21)

Poplauluryhmässä lauletaan yhdessä, opitaan käyttämään omaa ääntä ja etsitään lisää rohkeutta ja varmuutta itseilmaisuun laulun ja musiikin kautta.

Ryhmässä lauletaan monipuolista ja eri musiikkityylejä sisältävää ohjelmistoa, tutustutaan eri musiikkityylien ominaispiirteisiin ja perehdytään äänenkäytön sekä laulamisen perusteisiin. Lisäksi kehitetään vuorovaikutustaitoja musiikin ja ilmaisun kautta ja ennen kaikkea pidetään hauskaa! Aikaisempaa laulutaustaa et tarvitse, ainoastaan innostusta. Tervetuloa mukaan kaikki laulamisesta kiinnostuneet!

Ryhmään ilmoittaudutaan Eepos-ilmoittautumispalvelussa. Soitinoppilaat ilmoittautuvat vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteeseen info@khmusiikki.fi.

Lisätietoja: laulunopettaja Hanna Shemeikka hanna.shemeikka@khmusiikki.fi

Kuorot

Tinttaralla ja Okariina
Lauluäänikin on instrumentti. Kuorossa laulajat voivat tutustua omaan instrumenttiinsa ja kehittää sitä.

Keski-Helsingin musiikkiopistolla toimii kaksi kuoroa: Tinttaralla 6–9-vuotiaille ja Okariina 10–14-vuotiaille. Kuorot kokoontuvat viikottain ja esiintyvät 2–3 kertaa lukuvuodessa erilaisissa tilaisuuksissa.

Tinttarallassa opettelemme laulamaan yhdessä ja tutustumme oman äänen mahdollisuuksiin ääniharjoitusten, rytmiikkaleikkien ja laulujen avulla. Kaikessa tähtäämme siihen, että jokaisen oma ääni on osa yhteistä sointia. Tinttarallassa tutustumme myös moniäänisyyteen kaanonien kautta, Okariinan kuorolaiset ovat yleensä jo kokeneita laulajia ja tottuvat alusta asti stemmalaulamiseen.

Harjoitukset
Torstaisin musiikkiopiston Harjusalissa (4. krs.)
Tinttaralla klo 17-18 ja Okariina klo 18-19

Opettaja
Varhaisiän musiikkikasvatuksen lehtori Sari Norja
Sähköposti: sari.norja(at)khmusiikki.fi

Tervetuloa mukaan!
Kuoroon voivat osallistua sekä musiikkiopiston soitinoppilaat että ulkopuoliset laulajat. Loppukeväisin ja syksyisin järjestetään pieni laulunäyte, jolloin uudet halukkaat voivat pyrkiä mukaan. Voit jo etukäteen miettiä, minkä vapaavalintaisen kappaleen haluat esittää opettajalle.

Tiedustele sopivaa henkilökohtaista aikaa kuoron vetäjältä sähköpostilla!

Musiikkiopiston soitinoppilaille kuoro on maksuton sivuaine.
Muilta osallistujilta peritään ryhmäopetusmaksu, joka on 160 € lukukaudessa.