Musiikkileikki

Musiikkileikkiryhmissä on herätetään rakkaus musiikkiin ja avataan kanavat musiikilliselle tunneilmaisulle. Ryhmissä työskennellään kuunnellen, liikkuen, laulaen, soittaen, loruin, värein ja mielikuvin.

Muskariin voi ilmoittautua noin 3kk:n ikäisestä alkaen. Ryhmät muodostetaan pääsääntöisesti syntymävuoden mukaan. Perheryhmissä (0-2v) lapsi osallistuu tunneille yhdessä oman aikuisen kanssa.

Opetus etenee vuosittain: Lasten kasvaessa siirrytään suorista toimintaimpulsseista yhä eriytyneempään ja keskittyvämpään työskentelyyn. Oppiminen tapahtuu spiraaliperiaatteella, tuttuun materiaaliin palataan seuraavana vuonna syventämällä ja laajentamalla aikaisemmin opittua.

Käytössä ovat rytmi- ja melodialyömäsoittimien lisäksi 5–kieliset kanteleet.

Uusien muskarilaisten ilmoittautuminen alkaa keväisin 1.5. Ilmoittautuminen tehdään täyttämällä ilmoittautumislomake Eepoksessa. Vapaille paikoille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Muskarin voit ostaa myös lahjaksi verkkokaupastamme.

Musiikkileikkiryhmien ohjaajana toimii varhaisiän musiikinopettaja Sari Norja
sari.norja(at)khmusiikki.fi.

**
Tiesitkö, että vähintään kahden vuoden osallistuminen viikoittaiseen alle tunnin mittaiseen musiikkileikkikouluun vahvisti lasten äänteiden prosessoinnin taitoja ja sanavarastoa. Lue suomalaisen tutkimuksen tuloksista.

Rytmiikka

5–6 -vuotiaiden rytmiikassa tutustutaan musiikin maailmaan leikinomaisesti rytmien kautta. Tunnit sisältävät mm. loruja, lauluja, kehorytmejä, koordinaatioharjoituksia sekä soittamista djemberummuilla ja muilla rytmisoittimilla. Rytmiikkatunneilla pyritään kehittämään myös kokonaisvaltaista ilmaisutaitoa.

Ukulele-ryhmä

Ukulelen soiton alkeita 6-8 vuotiaille. Ukuleleryhmässä opitaan helpoimmat soinnut ja yksinkertaisia peruskomppeja. Soittaminen tukee aina laulamista ja soittohetkien lomassa rytmiikkaharjoitukset sekä musiikkiliikunta tuovat tuntiin lisämaustetta.

Soittoniekkaryhmät

6–8 -vuotiaiden Soittoniekoissa keskitytään hauskaan yhteismusisoimiseen ja musiikkiliikuntaan sekä tutustutaan samalla musiikin perusasioihin. Tavoitteena on kehittää musiikin hahmotuskykyä kehollisin ja soitannollisin keinoin. Vuoden aikana tehdään myös tuttavuutta erilaisiin soittimiin ja saadaan valmiuksia soitinopiskeluun. Käytössä ovat rytmi- ja melodialyömäsoittimet, joiden lisäksi voidaan käyttää kanteleita ja pianoa.

Lukujärjestys 2022–23

Ryhmät määräytyvät syntymävuoden perusteella. Syksyn opetus on alkanut maanantaina 22. elokuuta 2022. Lukuvuodessa on 32 toimintaviikkoa. Käy katsomassa lukujärjestykset ja vapaat paikat tästä.