Musiikkileikki

Musiikkileikkiryhmissä on herätetään rakkaus musiikkiin ja avataan kanavat musiikilliselle tunneilmaisulle. Ryhmissä työskennellään kuunnellen, liikkuen, laulaen, soittaen, loruin, värein ja mielikuvin.

Muskariin voi ilmoittautua noin 3kk:n ikäisestä alkaen. Ryhmät muodostetaan pääsääntöisesti syntymävuoden mukaan.

Opetus etenee vuosittain: Lasten kasvaessa siirrytään suorista toimintaimpulsseista yhä eriytyneempään ja keskittyvämpään työskentelyyn. Oppiminen tapahtuu spiraaliperiaatteella, tuttuun materiaaliin palataan seuraavana vuonna syventämällä ja laajentamalla aikaisemmin opittua.

  • Perheryhmissä (vauvat, pallerot, taaperot, 0-2v) lapsi osallistuu tunneille yhdessä aikuisen kanssa.
  • Musiikkileikkiryhmissä (muksut, tenavat, 3-4v) lapsi alkaa hän opetella käymään itsenäisesti ryhmässä, kun hän täyttää kolme. 
  • Valmentavissa ryhmissä aletaan hahmottaa musiikkia syvemmin (rytmiikka 5-6 v, kantele 1 & 2, soittoniekat 6-8 v). 

* Tiesitkö, että vähintään kahden vuoden osallistuminen viikoittaiseen alle tunnin mittaiseen musiikkileikkiryhmään vahvisti lasten äänteiden prosessoinnin taitoja ja sanavarastoa. Lue suomalaisen tutkimuksen tuloksista.

Musiikkileikkiryhmien ohjaajina toimivat varhaisiän musiikinopettajat Sari Norja ja Jenna Korhonen. etunimi.sukunimi(at)khmusiikki.fi.

Uusien muskarilaisten ilmoittautuminen alkaa keväisin 1.5. Vapaille paikoille voi ilmoittautua ympäri vuoden alla olevasta nappulasta.

Rytmiikka

5–6 -vuotiaiden rytmiikassa tutustutaan musiikin maailmaan leikinomaisesti rytmien kautta. Tunnit sisältävät mm. loruja, lauluja, kehorytmejä, koordinaatioharjoituksia sekä soittamista djemberummuilla ja muilla rytmisoittimilla. Rytmiikkatunneilla pyritään kehittämään myös kokonaisvaltaista ilmaisutaitoa.

Ukulele-ryhmä

Ukulelen soiton alkeita 6-8 vuotiaille. Ukuleleryhmässä opitaan helpoimmat soinnut ja yksinkertaisia peruskomppeja. Soittaminen tukee aina laulamista ja soittohetkien lomassa rytmiikkaharjoitukset sekä musiikkiliikunta tuovat tuntiin lisämaustetta.

Soittoniekkaryhmät

6–8 -vuotiaiden Soittoniekoissa keskitytään hauskaan yhteismusisoimiseen ja musiikkiliikuntaan sekä tutustutaan samalla musiikin perusasioihin. Tavoitteena on kehittää musiikin hahmotuskykyä kehollisin ja soitannollisin keinoin. Vuoden aikana tehdään myös tuttavuutta erilaisiin soittimiin ja saadaan valmiuksia soitinopiskeluun. Käytössä ovat rytmi- ja melodialyömäsoittimet, joiden lisäksi voidaan käyttää kanteleita ja pianoa.

Lukujärjestys 2023–24

Tarjolla olevia ryhmiä ja niiden paikkatilannetta voi käydä katsomassa ilmoittautumislomakkeella. Lomakkeen yhteystieto-osiota ei tarvitse täyttää, vaan voi suoraan hypätä ryhmien valinta-osioon ja vain jättää lomake lähettämättä jos ei haluakaan ilmoittautua.

Ryhmät määräytyvät syntymävuoden perusteella. Lukuvuosi alkaa maanantaina 21. elokuuta 2023. Lukuvuodessa on 32 toimintaviikkoa. Ilmoittautuminen alkaa 1.5.2023 tästä linkistä.

Ryhmien kesto 45 minuuttia, pitempi aika on erikseen merkitty ryhmän kohdalle.